Апарати для солодкої вати

Апарат для солодкої вати EWT INOX SWC-520
Апарат для солодкої вати EWT INOX SWC-520

4263 грн.

Апарат для солодкої вати GoodFood CFM52
Апарат для солодкої вати GoodFood CFM52

4900 грн.

Апарат для солодкої вати Hurakan HKN-C1
Апарат для солодкої вати Hurakan HKN-C1

4598 грн.

Показано з 1 по 3 із 3 (1 сторінок)

Апарати для солодкої вати – смачне доповнення меню або старт бізнесу

Солодка вата – це смак дитинства. Вона викликає асоціації з дитячим театром, цирком, зоопарком, атракціонами або парком і прогулянками з батьками, друзями. Втім, це і непогана ідея для бізнесу. Купити професійний апарат для цукрової вати можна як для старту в кулінарній сфері, так і в кафе, що вже працює або пересувний кафетерій. Якщо плануєте використовувати його на вулиці, то прилад можна встановити на яскраво оформлений візок та пропонувати товар, де є великий потік людей.

Конструкція апарату для солодкої вати

Функціонування професійної машинки для солодкої вати максимально просте. Для приготування знадобиться тільки цукор і харчові барвники. Останній інгредієнт надає колір і насичує фруктовим смаком. Користуватися самим апаратом дуже легко. Така ж проста і будова приладу. Професійний апарат для цукрової вати складається з електричного двигуна, нагрівального елементу і чаші. Корпус і чаша виконані з нержавіючої сталі. Тому машинку легко утримувати в чистоті. Вона довго зберігає свій початковий стан. Варто зазначити, що професійні апарати для солодкої вати габаритні, якщо порівнювати їх з тими, які призначені для домашнього використання. На землі або підлозі їх розміщувати не можна, потрібно підготувати місце на столі або якусь підставку.

Технологія виготовлення цукрової вати

Перед першим приготуванням солодкої вати слід добре вимити машину теплою водою і дати висохнути природним шляхом. Після цього можна встановлювати прилад в передбаченому для цього місці та підключати. Відразу приступати до роботи теж не варто, потрібно дати час машині як слід нагрітися. Зазвичай на це потрібно кілька хвилин. Далі в порожнину головки засипати цукор. Його кількість відміряють спеціальною ложечкою. Під дією нагрівальних елементів він плавиться. Отримана рідина розпилюється крізь отвір, а відцентрова сила перетворює її в волокна. Вони намотуються на паличку (бамбукову або пластикову), поки не сформується порція. Після намотування частини волокон, її розташовують паралельно чаші, щоб зібрати решту. Щоб завершити роботу, потрібно відключити нагрівальні елементи, і тільки через кілька секунд холостого ходу машинка відключається.

Рекомендації щодо вибору моделі з оптимальними технічними можливостями

Щоб купити машинку для солодкої вати з відповідними характеристиками, потрібно знати на що саме звертати увагу:

  • максимальний рівень потужності;
  • розміри чаші уловлювача;
  • відповідна сировина;
  • ціна.

Машинка для солодкої вати підбирається саме в такій послідовності критеріїв. Вартість дійсно на останньому місці, адже такі пристрої порівняно доступні. В цьому випадку важливіша потужність. Чим вищий її рівень, тим більше апарат для виготовлення солодкої вати споживає енергії. Середні показники коливаються в межах 950-1000 Вт. Якщо у вас невеликий потік клієнтів, можна купити машину з мінімальним рівнем потужності. Це в середньому 2-3 кг готового продукту за годину. Якщо ж наплив людей значний, то потрібний апарат з продуктивністю від 4 до 8 кг. Варто враховувати, що така машинка для приготування вати більш енергозатратна.

Об'єм чаші впливає на розмір порцій. Якщо ємність невелика, то і готовий продукт буде відповідним. Рекомендований розмір чаші для масового виготовлення цукрової вати більш як 50 см. Так продукт буде готуватися швидше.

Представлені у нас професійні апарати для виготовлення цукрової вати з верхньою видачею. Вона зручна, адже можна накручувати великі пухнасті порції, а також робити фігури та квіти.

Другорядний критерій в процесі визначення, яку саме машину для солодкої вати купити, – наявність додаткових аксесуарів. Але і без них часом буває складно. Наприклад, присутність кришки на чаші захистить готовий продукт від пилу, комах, та й сам апарат буде виглядати естетично. Це актуально для тих, хто працює на вулиці. Якщо ж апарат для виготовлення цукрової вати розміщений в торговому центрі, бажано облаштувати портативну витяжку, щоб позбутися від неприємного запаху горілого цукру. Деякі моделі мають додаткові опції: вольтметр, регулювання подачі вати або потужності.

Правила експлуатації та поради щодо вибору апарату

У списку важливих правил з експлуатації машинки для цукрової вати – техніка безпеки. Працювати з нею потрібно обережно, оскільки нагрівальний елемент розжарюється, і випадково доторкнувшись до нього, можна отримати опік. Апарат може з часом забиватися, тому його потрібно періодично чистити. Можливе також утворення цукрової крайки на захисному корпусі. Знову ж таки потрібне своєчасне очищення.

Якого виробника апарат для виготовлення цукрової вати купити ми вам не будемо рекомендувати. Вибір залишається за клієнтом. Адже хтось орієнтується по своїх фінансах, хтось дивиться на технічні можливості. Та й завдання купити професійний апарат для виробництва цукрової вати – далеко не перше в списку кухонної техніки. Але для розширення меню або налагодження власної кулінарної справи цілком можна розглянути. Ми обіцяємо, що байдужих до аромату ласощів не буде і на них буде попит.