Кавоварки на піску

Кавоварка на піску Ankemoller KMK Max
Кавоварка на піску Ankemoller KMK Max

3938 грн.

Кавоварка на піску Ankemoller KMK Mini
Кавоварка на піску Ankemoller KMK Mini

3281 грн.

Показано з 1 по 2 із 2 (1 сторінок)

Кавоварки на піску – неперевершений смак з першого ковтка

Апарат кави на піску готує напої автентично і традиційно. Це пристрій для тих, хто серйозно ставиться до кави, розбирається в її відтінках і смаках. З'явився такий спосіб приготування сотні років назад, коли бедуїнським племенам доводилося берегти дрова і готувати каву на вугіллі або гарячому піску. Визначивши момент появи пахучої пінки, вони то забирали, то ставили назад посудину. Зварений таким способом напій довго був гарячим і його зручно було наливати по чашках.

Комплектація апаратів кави на піску

Апарати кави на піску, які можна купити у нас, живляться від мережі. Вони комплектуються традиційним посудом – джезвою. Вона була поширена на території Туреччини та країн Близького Сходу. Виглядала як металевий кухоль особливої ​​форми з довгою ручкою. Джезва – та сама турка, просто це східна назва посуду, а турка – слов'янська, за аналогією з національністю людей, які подібними ківшиками користувалися для приготування кави. Вони ж популяризували й сам посуд, і напій, зварений по-турецьки.

Джезва це товстостінна посудина конічної форми з товстим дном. У неї звужене горлечко, завдяки чому кавова піна росте поступово, а не різко випливає. Джезва має класичні параметри: співвідношення діаметра дна і горла розраховується як 2 до 1. Хоча дно може бути і ширшим – це буде тільки на користь. Без правильного посуду кави по-турецьки просто не вийде.

Секрети приготування кави на піску

Апарат кави на піску дозволяє готувати так, як заведено здавна в східних країнах. Вважається, що зварений таким чином напій, виходить смачним і міцним. До речі, кава на піску – те ж саме, що і кава по-турецьки. А завдяки представленій в даному розділі кавоварці її можна подавати в українських ресторанах і кафетеріях.

Приготування кави на піску за допомогою апарату нічим не відрізняється від традиційного способу, просто нагрівання здійснюється за допомогою електрики. Послідовність така:

  1. У ємність насипається пісок, який поступово нагрівається. Поки це відбувається, підготовлюється кава. Чим дрібніший її помел, тим густіша буде пінка. Сорт в цьому випадку – справа смаку. Для кави по-турецьки підійде будь-який.
  2. Перемелені зерна засипаються в посудину, заливаються водою, приправляються спеціями. Все це переміщається в гарячий пісок, таким чином, щоб денце не торкалося до поверхні кавоварки. Скоро повинна утворитися пінка.
  3. При перших ознаках закипання джезва дістається з піску, до тих пір, поки не зійдуть бульбашки. Закипання не припустимо. Потім турка повертається. Такі дії повторюються кілька разів. Турка переноситься акуратно, без тряски та збовтування.

Коли біля апарату для кави на піску лунає сильний аромат – джезву дістають, а готовий напій розливають в горнята. Готову каву збризкують декількома краплями холодної води. Це і ритуал, і користь – гуща осідає швидше.

З чим і як подавати каву, приготовану на піску

Апарат кави на піску дозволяє готувати напій з характером. Він запаморочливо пахне і гіркуватий на смак. Додавати в нього цукор і молоко – блюзнірство, тільки трохи прянощів. Для гурманів підійде чорний перець, класичне поєднання – кориця і кардамон. Щоб клієнти не кривилися від гіркоти, пропонуються східні солодощі – медова пахлава, золотиста халва, солодкий рахат-лукум або ж фініки, інжир. Любителів експериментів можна здивувати додаванням апельсинового і лимонного соку.

Такий спосіб приготування кави повинен сподобатися всім. Тільки разом з чашкою традиційного напою потрібно подати крижану воду. Її п'ють перед першим ковтком, щоб забути відчуття і смак від з'їденого до цього.

Кавоварка на піску: унікальний напій тепер і в вашому закладі

У нас ви можете купити апарати для приготування кави на піску з кварцовим піском і джезвою. Є моделі з одною і трьома ємностями. Вибір залежить від того, яка специфіка закладу, чи багато людей доводиться обслуговувати. До речі, за допомогою таких апаратів можна не тільки готувати, але і навчати своїх клієнтів, проводячи майстер-класи. Варто тільки купити кавоварку на піску, і навіть випадкові гості стануть завсідниками закладу. Адже мало де навіть в Києві можна випити кави, приготованої традиційним способом і за старовинними рецептами.

Купити кавоварку на піску для кави по-турецьки можна для будь-якого закладу. Але потрібно організувати затишний простір, щоб гість зміг почекати, а ще краще побачити, як відбувається приготування його напою. Тим більше виходить він смачним, ароматним з густою піною. Такий ефект досягається через те, що під час приготування турка нагрівається з усіх боків. Тоді як в будь-якому іншому методі гріється переважно дно. Цим кавоварка на піску унікальна.